Uitleg over een loonbeslag

Wat is een loonbeslag? 


Bij een loonbeslag wordt door een schuldeiser beslag gelegd op het salaris van een werknemer of diens uitkering. Loonbeslag wordt meestal uitgevoerd als een werknemer niet langer zijn financiƫle verplichtingen kan of weigert te voldoen. De werknemer wordt ook zelf altijd op de hoogte gesteld wanneer er een loonbeslag wordt opgelegd en wat de hoogte ervan is. Mocht u dit niet hebben ontvangen kunt u contact opnemen met de deurwaarder die het betreft.


Mocht dit bij jou van toepassing zijn is jouw werkgever (Recolo Hospitality) verplicht dit loonbeslag toe te passen op jouw salaris. Wij kunnen je hierbij geen uitleg geven over het daadwerkelijke loonbeslag. Dit is iets tussen tussen jou en de schuldeiser. 


Recolo Hospitality houdt bij het inhouden op het loon rekening met de opgegeven beslagvrije voet voor de werknemer door de schuldeiser. Mocht je het niet eens zijn met de opgegeven beslagvrije voet door de deurwaarder dan kun je hier bezwaar tegen maken bij de deurwaarder en verzoeken dit bedrag aan te passen. Recolo Hospitality is hier echter geen partij in en kan hier niet in bemiddelen. Mocht er sprake zijn van een loonbeslag, dan is het niet mogelijk 


De beslagvrije voet in 2019 is verschillend per persoon en is afhankelijk van leeftijd en gezinssituatie: